In opmars van Venetië naar Bari

dinsdag 1 september

Nadat we wakker waren geworden bleek MSC Opera zich ongeveer halverwege Bari te bevinden. Volgens de ‘dagelijkse orders’ zouden we daar om 15 uur aankomen en bleek dat later tot bijna op de minuut te kloppen.

image
De ‘dagelijkse orders’

Voor 7 van de 9 havens die we in deze reis aandoen hebben we vooraf thuis online excursies geboekt en betaald, zodat we daar aan boord niet meer voor in de rij hoefden te staan bij de ‘excursiondesk’.
De tickets waren vannacht keurig ‘onder de deur deur geschoven’ zoals we dat gewend waren bij eerdere cruises.
Na het ontbijt hadden we dus nog ruim tijd om activiteiten te ontplooien. We besloten eerst om de vouchers die we de dag van vertrek namens de MSC in de hut hadden aangetroffen te verzilveren, dus op naar de MSC Aurea Spa voor het boeken van een Balinese massage van 45 minuten voor beiden en dan door naar de vitaminebar voor een gezonde cocktail. Bleek dat de ‘vitaminevoucher’ bestemd was voor één drankje per hut. Beetje sneu hoor MSC !!!!!!

Op de gerestylede Opera kwamen we ook wat elektronische snufjes tegen.
Zoals wij voorheen gewend waren om bij het inchecken de creditcard te laten registreren op je cruisecard, is het nu de bedoeling om dat binnen 2 dagen na vertrek aan boord te doen bij de receptie òf bij een elektronische oplaadzuil, waarvan er enkele in de buurt van de receptie staan opgesteld.

image
Ook is het mogelijk dat je bij een ander soort zuil door middel van je cruisecard kunt reserveren voor de dagelijkse shows in het theater.

image

Indien je een tablet of laptop bij je hebt kun je het ook online in je hut doen door daarop in te loggen met de internetcode die op je cruisecard staat, toch wel een vooruitgang.

image

De eerste 2 avonden waren er als vanouds shows tijdens de 1e en 2e dinerzItting, maar ook telkens een 3e show ’s avonds om 23 uur.

Na aankomst in Bari maakten wij een interessante excursie naar de grootste olijfolieproducent van Italië met een proeverij

image

en daarna – dachten wij – naar de kathedraal in Bari met het graf van ‘onze’ “Sinterklaas”
Echter onze bus zette na de proeverij koers naar Trani waar in de kathedraal het graf is van Sint Nicolaas de pelgrim uit Griekenland. Evengoed een mooie rit naar een mooi stadje en een fraaie kerk, maar de opzet was anders.

Terug aan boord lekker lang gedoucht en na het diner naar het “Teatro dell’Opera” om te genieten van de door Cruise Director Luigi gepresenteerde voorstelling ‘The thousands voices of Claudio’ met Claudio de Negri, een Zwitserse buikspreker. Deze show hadden wij in 2014 – met de Opera onderweg naar St. Petersburg ook al gezien, maar hij was in een heel fraai nieuwe jasje gestoken.

Een gedachte over “In opmars van Venetië naar Bari”

  1. Leuk geschreven. Geweldige mooie foto’s en met name Venetië.
    Die ‘glaspartij’ is inderdaad indrukwekkend 😉

    Have fun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *