in opmars van Istanboel naar Mykonos

donderdag 10 september

Na een goede nachtrust arriveerden we met MSC Opera rond 14 uur bij het eiland Mykonos, waar we voor anker gingen voor een bezoek van slechts een halve dag. We hadden ook hier een excursie geboekt en verlieten het schip al om 14.15 voor een rondje eiland. De tenderboot bracht ons naar de nieuwe haven van Mykonos, waar de bus al klaar stond, die ons langs div. hoogtepunten zoals kerken, kloosters,baaien en stranden. Tijdens een stop bij een kloostermuseum in Ano Mera kregen we een Griekse lunch aangeboden, die ons voortreffelijk smaakte evenals een groot glas ouzo dat er bij werd geserveerd.

image

In de bus kregen we nog wat uitleg over de Griekse goden en mythologie en werden we opmerkzaam gemaakt op 2 ongeveer gelijk uitziende eilandjes die werden omschreven als ‘de tieten van Aphrodite’

image

Na de bustour werden we midden in Mykonos bij de oude haven gedropt zodat we nog wat tijd hadden om te wandelen in de pittoreske smalle straatjes en steegjes. Vanuit de oude haven was er ook een doorlopende tenderboatservice terug naar het schip, de laatste zou pas om 23.30 vertrekken.
Wij besloten om 9 uur terug te gaan aan boord voor het diner en tot die tijd even wat sightseeing te doen.
Om een uur of 7 kregen we allebei ‘een beetje trek’ maar wilden niet te vroeg terug aan boord, dus kozen we in een leuk restaurantje met uitzicht op de molens van Mykonos

image

voor wat kleine hapjes vergezeld van een Grieks Hellas biertje. Dat veel kleine hapjes een grote tafel kunnen vullen hebben we hier gemerkt.

image

We hebben ons de diverse hapjes goed laten smaken en kregen bij de rekening nog een lekker glaasje Grieks soort schnaps gepresenteerd; weer eens iets anders dan ouzo.

Volgens plan toch gezorgd om een uur of 9 aan boord terug te zijn en na ons te hebben opgefrist naar het restaurant getogen. Doordat we aan de wal toch lekker wat hapjes hadden geproefd hadden we niet zo veel trek en bestelden we ieder alleen soep en een hoofdgerecht, zelfs een toetje fietste er bij ons niet meer in. De bediening wist niet hoe ze het hadden, want zo bescheiden kenden ze ons niet, maar toen we de foto van de hapjes lieten zien begrepen ze het wel.
Vanwege het tijdstip passagieren tot 23.30, was er deze avond geen theatershow, des te beter want de excursie die we voor de volgende dag op Santorini hadden geboekt zou op het onchristelijke tijdstip van 7 uur in de ochtend VERTREKKEN, dus meteen naar de hut en slapen.
In de hut aangekomen hadden we post van de excursion desk: onze excursie was gecanceld i.v.m. een onvoldoende aantal deelnemers.
Effe jammer dan, maar niet heel erg want inwendig juichten we omdat we nu niet de wekker hoefden te zetten.
Toen MSC Opera rond middernacht koers zette naar Santorini lagen wij allebei al op 2 oren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *