In opmars van Kefalonia naar Dubrovnik

zaterdag 12 september

Na vertrek uit Kefalonia waaide het op ons zonnedek Top13 zo verschrikkelijk dat er geen ligbedden, tafels, stoelen konden blijven staan; ook voor je eigen spullen moest je oppassen dat ze niet aan ‘Gerrit’ werden uitgeleverd , waardoor we genoodzaakt waren ons heil een dek lager te zoeken op het pooldeck. (Bijna had ik gezegd tussen de gewone mensen, maar zo zit ik gelukkig niet in elkaar😉)

Na het diner nog naar de late theatervoorstelling van 23 uur; vandaag met de naam Bollywood. Zang en dans onder invloed van de Indiase filmcultuur met ook wat acrobatiek tussendoor en daarna weer ons wiegje in

I.v.m. de vroege aankomst in Dubrovnik weer op tijd opgestaan om te ontbijten en na het ontbijt het afmeren langs de steiger gade te slaan, oftewel: ’toeschouwers naar meerrol op post’.

Als je ’s morgens weinig tijd hebt om te ontbijten kies je gewoon voor MSC Express en dat ziet er zo uit

image

Alleen de witte bonen zijn niet standaard, die heb ik er extra bij besteld om het op Engels ontbijt te laten lijken.

Onze excursie bevatte een klein ritje met de bus naar een uitkijkpunt vanwaar je de oude stad kon zien liggen, waarna we doorreden naar het centrum voor een wandeling met gids over de oude stadsmuren. Daarna zouden we nog gelegenheid hebben om vrij in Dubrovnik rond te stappen. Om naar het schip terug te keren mochten we na aangenaam verpozen gebruik maken van de shuttlebus.
Onze gids wist over ‘bijna elke steen’ in de muur wel een ellenlang verhaal te vertellen, en ook in welke oorlog welke kerk werd platgegooid, informatie waardoor de aandacht van het gezelschap steeds meer verslapte en gaandeweg ieder voor zich verkoos om de tour over de stadsmuur maar zelfstandig te vervolgen. Het keek wel het verhaal van de 10 kleine negertjes. Ook wij haakten op een gegeven moment af en hebben zo nog ruim een uur op eigen doft door de stad kunnen struinen.

De laatste shuttle vertrok om 12.45 maar we nemen uit ervaring nooit de laatste omdat het dan heel erg druk wordt.

Aan boord bij het selfservicebuffet snel een ’toeristenmenu’ (patat, hamburger, hotdog, pizza met 2 halve liters bier) naar binnen geschuffeld want we hadden geen zin om ons netter te kleden voor de lunch in het restaurant.
Hierna naar zonnedek Top13 waarhet nu bijna windstil was en we de Opera precies om 14 uur volgens schema zagen vertrekken. Dat was maar goed ook, want de Norwegian Jade van NCL ‘hield al op en neer’ en popelde om onze plaats aan de kade in te nemen. Eenmaal op open zee de hele middag nog aan ons kleurenschema liggen werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *