In opmars van Dubrovnik naar Venetië en daarna weer op hoes op an

zondag 13 september

Eenmaal op open zee meldden Theo en ik ons ook nog een keer bij de Aurea Spa, want we hadden nog een zonnebanksessie tegoed, aangeboden door de cruisemaatschappij. Nu komt dat wellicht vreemd over na een 15-daagse cruise met alleen schier onbewolkte dagen en middagtemperaturen van boven de 30 graden, maar ja het zit nu eenmaal in de Aurea Experience die we geboekt hadden en je bent Hollander dus pak je dat gewoon even mee.
Hierna gewoon verder zonnen aan dek en wat zwemmen en wat bubbelen en wat drinken en ja, Johannes moest natuurlijk ook weer zonodig een ijsje halen bij bandido Alberto 😆

Tijdens het diner was het groot feest in ons restaurant.
Een fenomeen dat we bij de marine zouden noemen: “de laatste avond op zee show”
Wij wisten als ervaren cruisereizigers al wat er kwam, want op de laatste avond staat er steevast ‘Baked Alaska’ als dessert op de kaart.
Na je 4, 5, 6, of 7 gangendiner moet je dan wel even wachten, want iedereen krijgt dan datzelfde toetje tegelijk. Voordat het wordt binnengebracht wordt het licht gedoofd en komen alle bedienden met een schaal met brandend geflambeerde Baked Akaska binnenlopen

image

onder luide klanken van triomfmuziek en trompetgeschal, hieronder aanklikken voor video

IMG_3307

waarna zich ook de hele etat-major van het schip in het restaurant opstelt om het applaus in ontvangst te nemen voor de bewezen diensten van de afgelopen 2 weken. Hieronder aanklikken voor video

IMG_3306

Ook onze vaste tafelploeg was door het dolle heen zoals je hieronder kunt zien.

image

De laatste theatershow van deze cruise was er een om zeker niet te missen met als titel: Canzoni dal cuore oftewel ‘gezangen uit het hart’ verzorgd door het inmiddels befaamde kwartet artiesten bestaande uit 1 sopraan, 1 tenor, 1 pianist en 1 violiste.


I.v.m. het daverend applaus werd als toegift gezongen: Vinicoli vinicola en ik kreeg na afloop van de sopraan een kushandje omdat ik zo goed meegezongen had, hetgeen de bedoeling was.

Bij terugkeer in de hut vonden we de laatste scheepskrant met informatie over het embarkeren in Venetië de volgende dag en ook de bagagelabels om de koffers van boord te krijgen. De kofferlabels hebben per dek en per categorie verschillende kleuren en de kleur bepaalt wanneer je bagage van boord kan. Om een vlotte afhandeling te garanderen moet je op de laatste nacht uiterlijk om 2 uur de koffers voor je hut neerzetten, zodat je bagage in de nacht op een centraal punt in het ruim kan worden klaargezet om naar de aankomsthal in de cruiseterminal te worden gebracht.
De verwachte aankomsttijd van de MSC Opera was op 14/9 om 9.30. We hadden geluk, want wij konden al om 9.20 verzamelen in het Teatro dell’Opera zodat een voorspoedige thuisreis in het verschiet lag.
Doordat de Opera iets eerder binnen kwam dan gepland, konden we al om 9.15 van boord zodat we na in de teminal de bagage in ontvangst te hebben genomen om kwart voor 10 al in de auto zaten en probleemloos Venetië konden verlaten.

image

Niettemin hebben we in onderweg nog een extra overnachting gemaakt, omdat we alle twee toch wel vermoeid werden. Zo halfweg tussen Venetië en Heemskerk konden we in onze dromen nog eens nagenieten van een geweldig mooie cruise.
Na thuiskomst gaan we meteen weer boeken voor de cruise van 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *