Naar Saint-Paul-Trois-Chateaux

18 mei

Routekaartje Saint-Paul-Trois-Chateaux

Vandaag was het na het ontbijt bijna windstil; het leek wel of na 3 dagen Mistral de wind ‘op’ was. Dus eindelijk weer eens gelegenheid voor een fietstocht. We hadden nog 2 routes te gaan, allebei min of meer ‘bergetappes’ en besloten vanwege 3 rustdagen om de zwaarste van de 3 uit te kiezen. Vanuit het hotel eerst via Bollene naar Saint-Paul-Trois Chateaux, dat viel allemaal nog mee. Daarna was de volgende bestemming het hooggelegen Clansayes, dat amfitheatergewijs tegen de kalkheuvel is gebouwd met een Tempelierstoren (van rond 1200) waar bovenop een standbeeld van de maagd Maria prijkt. In het begin steeg de weg nog langzaam, maar na een bocht begon het echte werk, waarna in een linkse en rechtse haarspeldbocht het dorpje werd bereikt.

Na beklimming van de toren steeg de weg nog verder het kalksteenplateau op, waar de vegetatie al snel karig werd en het grijs van de rotsen overheerste.Bovenop het plateau sloegen we rechtsaf richting  Montsegur, waarna de weg weer gemeen begon te stijgen. Na ongeveer een kilometer bereikten we het hoogste punt van deze route waar we nog een mooie terugblik hadden naar Clansayes met zijn toren beneden. Hierna volgde een glooiende weg over een hoogvlakte temidden van lavendelkwekerijen.

Verder lekker lang afdalend naar Montsegur-sur-Lazon hebben we op een bankje in de schaduw van de kerk ons lupak verorberd.

Hierna ging het via een hele lange rechte weg verder naar beneden naar Suze la Rousse via St. Turquoit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *