Naar Orange

12 mei

Routekaartje Orange.

Vandaag maken we een fietstocht naar Orange.
We verlaten daarvoor de Drôme, waar ons hotel is gelegen en fietsen voor het overgrote deel in de Vaucluse. Zowel op de heen- en terugweg wordt het even klimmen, maar dit zijn dan wel meteen de mooiste stukken van de tocht. Op de heenreis bedwingen we b.v. de Col d’Aspre, maar daarna worden we beloond met een heerlijke lange afdaling langs de beboste hellingen van het Bois de la Montagne.
Hoewel, heerlijk?
Toen tijdens de afdaling de kilometerteller bijna de 50 km p/u aanwees gingen we toch wel in de remmen want dat is voor een eenvoudige hobbyfietser op 2 van die smalle bandjes wel heel erg hard.
We waren daardoor wel mooi op tijd in Orange, alwaar zich een van de best bewaard gebleven Romeinse theaters bevindt

evenals een Arc de Triomphe uit de 20e eeuw v.Chr. Aangezien er door de Romeinen in Orange geen triomfen zijn behaald is deze triomfboog slechts een symbool van het Romeinse imperialisme.

Ook is Orange verbonden met het Nederlands koningshuis. Orange is in 1413 in bezit gekomen van het huis Chalon. Als Claudia de Chalon in 1544 trouwt met Heinrich von Nassau, is de band met het Nederlands vorstenhuis gelegd. Prins Maurits versterkte de stad in 1622 om het hoofd te kunnen bieden aan de Fransen en Spanjaarden. Vanaf 1713 komt Orange in Franse handen als onderdeel van de Vrede van Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *