Naar Pont Saint Esprit en Tulette

11 mei

Routekaartje Pont Saint Esprit
Routekaartje Tulette
Vandaag begonnen we met een leuke fietsroute van 49 km naar Pont Saint Esprit, een middeleeuwse stad langs de Rhône met een gezellige binnenstad met vele terrasjes en een paar religieuze bouwwerken die de moeite waard zijn zoals de Eglise St. Saturnin uit de 13e eeuw en de Prieure St. Pierre Temple met een fraaie toren, waarvan de bouw al in de 9e eeuw is begonnen.
Vanuit het hogergelegen Suze la Rousse fietsten we langs beboste hellingen naar het dal van de Rhône. Desondanks waren er ook af en toe best even pittige klimmetjes.

De brug over de Rhône bij Pont Saint Esprit is in 1625 begonnen door de monnik Jehan de Thianges. In 1862 is de brug 2,5 meter breder gemaakt.

Brug over de Rhône bij Pont Saint Esprit

Na bezoek aan Pont Saint Esprit waarbij we heen en terug de autoroute A7, het kanaal van Donzere – Mondragon, de TGV-spoorlijn kruisten ging de terugtocht langs het dal van het riviertje de Lez naar Suze la Rousse, waardoor we minder moesten klimmen dan we op de heenweg waren gedaald; laat dat maar over aan de planners van Eigen-wijze Reizen.

 Omdat we al omstreeks het middaguur terug waren in Suze, besloten we nog extra een redelijk vlakke route van 23 km te fietsen via Bouchet met een 13-eeuwse kerk en een voormalige abdij naar naar Tulette. Tulette werd in de 12e eeuw gesticht door prinses Tilburghe I van Orange.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *