Reisoverzicht

10 mei t/m 19 mei Suze la Rousse

We beginnen onze voorjaarsvakantie met een verblijf van 10 dagen in Hotel La Bastide Saint Bach, een sfeervol opnieuw opgebouwde boerderij met restaurant en zwembad als standplaatshotel op 2 km buiten Suze la Rousse,  waarvandaan we 8 fraaie fietstochten maken; geboekt als vanouds bij Eigen-Wijze Reizen uit Enschede www.eigenwijzereizen.nl

Fietsen door bossen en wijndorpjes in de Provence in Frankrijk.

Beschrijving fietsroutes:

A – Een korte rondrit over smalle straatjes en langs wijngaarden naar Suze-la-Rousse en het eveneens typisch Zuid-Franse wijndorp Ste. Cécile. In Suze kunt u het kasteel bezoeken.

B – Naar Pont St. Esprit aan de Rhône. U kunt hier een folder krijgen met een stadswandeling. De brug over de Rhône is rond 1300 gebouwd. Andere bezienswaardigheden zijn het hospitaal en de collegiale kerk l Oeuvre du Saint Esprit (14e eeuw), de kerk St. Saturnin, de kapel van het klooster van Saint Pierre en het gemeentelijk museum. Ook zijn er diverse oude huizen te zien, zoals het 14e eeuwse Maison du Roi aan de Quai de Luynes.

C – Naar Tulette, een wijndorp in bezit van een laboratorium voor wijnonderzoek. Via Bouchet met voormalig klooster en een 13e eeuwse kerk komt u terug in Suze-la-Rousse.

D – Naar Mornas, waar u middels een korte, steile wandeling de ruïnes van het kasteel bezoekt. U heeft hier een fantastisch uitzicht over de Rhônevallei.

E – Naar Valréas. Bezienswaardig zijn hier de kerk Notre Dame de Nazareth (11e eeuw), het 17e eeuwse Château de Simiane (nu deels stadhuis), de Chappelle des Pénitents Blancs en de Tour dHorloge.

F – Door de bossen naar Orange, in bezit van één van de best bewaard gebleven Romeinse theaters. Het biedt plaats aan 10.000 toeschouwers en is het enige in Europa waarvan het toneel bewaard is gebleven. Bij de VVV kunt u een stadswandeling krijgen (in het Nederlands), waar men u meer vertelt over de banden met de Oranjes. In Sérignan vindt u het Fabre-museum, genoemd naar de beroemde insectenkenner.

G – Naar St. Paul Trois Châteaux, de pittigste tocht met wat klimwerk tussen St. Paul en Montségur. In St. Paul kunt u de resten van de kathedraal en het museum bezoeken..

H – Een lange, maar mooie tocht onderlangs de heuvelkam naar het hoger gelegen, schilderachtige Villedieu. Het sfeervolle dorpsplein met fontein en platanen is decor van menig Franse film. U daalt af naar het toeristische Vaison-la-Romaine, met Romeinse opgravingen, kathedraal met klooster en de hooggelegen oude stad. Terug via Rasteau, met een wijnmuseum, en Ste. Cecile.

 

8-daagse tocht
A 21 km
B 49 km
C 23 km
D 53 km
E 35 of 47 km
F 46 km
G 45 km (2 fietsjes)
H 64 km (2 fietsjes)

19 mei Het Viaduct van Millau

Onder weg van Suze-la-Rousse naar Oradour sur Glane bezoeken we het viaduct van Millau.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Viaduct_van_Millau

Het Viaduct van Millau is een meervoudige tuiconstructie over de rivier de Tarn, in de gemeentes Millau en Creissels in het departement Aveyron in Frankrijk. Het viaduct, op 14 december 2004 geopend door toenmalig president Jacques Chirac, is de hoogste brug ter wereld (in constructiehoogte).

20 mei Oradour-sur-Glane

Op 20 mei bezoeken we Oradour-sur-Glane.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_van_Oradour-sur-Glane

Het bloedbad van Oradour-sur-Glane vond plaats op 10 juni 1944 in de Franse plaats Oradour-sur-Glane. Het dorp werd die dag door het eerste regiment ‘Der Führer’ van de 2. SS-Panzer-Division Das Reich ingesloten en uiteindelijk verwoest. Bij deze overval werden 642 mensen vermoord. Slechts zes personen overleefden het bloedbad.

22 mei Mont Saint-Michel

Op 22 mei bezoeken we Mont Saint-Michel.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mont_Saint-Michel
De Mont Saint-Michel is een klein, rotsachtig schiereiland in Frankrijk. Het eiland ligt ongeveer 1 kilometer uit de kust bij de plaats Avranches in Normandië. Het is oorspronkelijk een getijdeneiland: het was over land bereikbaar bij laagwater, maar bij hoogwater was het omringd door water. Tegenwoordig loopt er een smalle verhoogde weg naar het eiland. Mont Saint-Michel, met zijn trapstraten, is alleen toegankelijk voor voetgangers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *